Detta är inte en komplett guide eller fullständig utbildning. Vi har försökt få med det viktigaste i brödtext och fördjupning som länkas i form av artiklar, filmer eller andra webbsidor. Vi rekommenderar att läsa allt för att få ett helhetsgrepp och se varför bitcoin har en stor roll att spela. Denna bitcoinskola syftar till att skrapa på ytan, väcka intresse och ge en första inblick i vad bitcoin är och kan få för roll.

Vi som satt samman denna kurs har själva köpt kurser och utbildningspaket för att lära oss om detta och har därutöver läst otaliga artiklar och böcker och försöker med denna sajt ge en summering som inte ska ta allt för lång tid att få en överblick på. Räkna dock med 3 timmar minst. Väljer du att läsa alla länkade artiklar och se filmerna pratar vi betydligt mer tid.

Denna utbildning är ganska unik i sitt slag. Det är helt fria artiklar som länkar vidare till ännu mer kunskap och fördjupning.

 

Vi har med tillstånd tagit material från @swehodl på instagram som sedan juli 2020 skrivit och gjort inlägg om bitcoin. Sedan hösten 2021 har han dock lämnat över sitt större instagramkonto till bitcoinväxlaren BtcSwe. Denna sajt är däremot helt fristående och drivs av entusiaster. Vi har dock valt att ha affiliatelänkar till just Btcswe så det är Sveriges enda Bitcoin Only handelsplats. 

 

Att förstå och greppa bitcoin är en process. Ponera att någon som är djupt engagerad i ett politiskt parti försöker övertyga dig att bli medlem och själv bli engagerad i politik. Är du inte intresserad vill du varken engagera dig eller lyssna. På samma sätt om en kristen person försöker få en vän som inte är särskilt religiös att följa med till kyrkan och bli aktiv i församlingen. Det måste finnas ett intresse och vilja. Du kan leda en häst till vattnet men du kan inte tvinga den att dricka.

Nu ska inte bitcoin jämföras med varken religion, politik eller hästar. Men bitcoin är lösningen på många av världens problem och orättvisor. Det är det som denna sida försöker upplysa och informera om.

 

Rubrikerna är klickbara och innehåller våra egna artiklar. Längt ner finns på respektive sida finns länkar till fördjupande läsning. 

Tekniska delar kring bitcoins uppbyggnad och hur det fungerar:

Saylor academy är en ganska nystartad plattorm som erbjuder en 12 timmar lång och översiktlig bitcoinutbildning på engelska i videoformat. Kursen leds av Stephan Livera.

 

Saylor academy är en ganska nystartad plattorm som erbjuder en 12 timmar lång och översiktlig bitcoinutbildning på engelska i videoformat. Kursen leds av Stephan Livera.