Översikt utbildningen

Sidan BitcoinSverige.org drivs helt ideellt av entusiaster . BitcoinSverige är en gräsrotsrörelse som bygger på frivillighet och viljan att lära andra om paradigmskiftet bitcoin. Vi samlar flera av landets främsta experter och vi har ett forum bestående av nästan 500 medlemmar som alla valt att fokusera på bitcoin framför andra kryptovalutor. Ju mer du lär dig om bitcoin desto mer förstår du att andra kryptovalutor är en distraktion och egentligen inget annat än vanlig fiatvaluta förklädd på en centraliserad blockkedja. Mer om detta i artiklarna nedan. 

Utbildningen består för närvarande av artiklar, texter och länkar till videoklipp. Vi rekommenderar att läsa allt för att få ett helhetsgrepp och se varför bitcoin har en stor roll att spela. Denna bitcoinskola syftar till att skrapa på ytan, väcka intresse och ge en första inblick i vad bitcoin är och kan få för roll.

Vi som satt samman denna kurs har själva köpt kurser och utbildningspaket för att lära oss om detta och har därutöver läst otaliga artiklar och böcker och försöker med denna sajt ge en summering som inte ska ta allt för lång tid att få en överblick på. Räkna dock med 3 timmar minst. Väljer du att läsa alla länkade artiklar och se filmerna pratar vi betydligt mer tid.

Denna utbildning är ganska unik i sitt slag. Det är helt fria artiklar som länkar vidare till ännu mer kunskap och fördjupning.

 

 

Rubrikerna är klickbara och innehåller våra egna artiklar. Längt ner finns på respektive sida finns länkar till fördjupande läsning. 

Tekniska delar kring bitcoins uppbyggnad och hur det fungerar:

Saylor academy är en ganska nystartad plattorm som erbjuder en 12 timmar lång och översiktlig bitcoinutbildning på engelska i videoformat. Kursen leds av Stephan Livera.

 

Saylor academy är en ganska nystartad plattorm som erbjuder en 12 timmar lång och översiktlig bitcoinutbildning på engelska i videoformat. Kursen leds av Stephan Livera.