Bitcoinsverige.org är ett samarbete mellan flera eldsjälar som efter att ha hittat varandra via plattformen instagram konstaterade att det råder stora kunskapsluckor om bitcoin i det svenska samhället. Vi alla har lagt åtskilliga timmar, månader och rentav år för att lära oss om bitcoin. Någon i vårt team är helt ny, medan någon annan varit med längre. Gemensamt har vi dock intresset för bitcoin och en vision om att erbjuda gratis utbildning om bitcoin och dela med oss av våra erfarenheter. 

Bitcoin är att jämföra med andra uppfinningar/upptäckter såsom elden, hjulet, boktryckarkonsten, flygmaskinerna och internet. Bitcoin kommer påverka människan i tusen år framöver.

Idén till sajten fick vi efter att ha följt och läst bitcoinsverige på instagram.
Vi hade en gruppchatt och frågade om vi fick ta materialet till webben för att göra det mer tillgängligt.

Om du uppskattar sidans innehåll får du gärna stödja sidan så vi kan fortsätta skriva och utveckla den kostnadsfritt. Vi har valt att addera s.k. affiliatelänkar till ett fåtal handplockade företag som vi ändå skulle rekommendera. Genom att handla via dem i vår butik supportar du sidans fortsatta drift. Tack.

Målet med vår webbsida är att väcka ett intresse och nyfikenhet kring bitcoin. Vi fokuserar på både tekniska, monetära och spekulativa scenarion kring bitcoins framtid. Bitcoin har sakta men säkert vuxit under 12 års tid och kan inte längre ignoreras. Nästa generation är digital och dagens ungdomar kommer hellre ha en digital värdebevarare än en gyllene sten i ett kassaskåp. Dock är bitcoin så mycket mer än bara digitalt guld. Men det är en enkel jämförelse. En smartphone är långt mycket mer än bara en telefon.

Bitcoin har etablerat sig som en tillgångsklass att räkna med, idag när detta skrivs är bitcoins marketcap 1.1 trillion dollar, vilket vi i Sverige kallar 1 biljon. Tror man att bitcoin kommer finans kvar om 10 år är det en god idé att köpa litegrann nu. Vi vill med denna hemsida ge argument och förklara varför det är en synnerligen klok investering. Men ta aldrig större risk än du kan hantera och precis som med alla investeringar kan du förlora det insatta kapitalet.