Björn Tisjö motion om Bitcoin till Alvesta kommunfullmäktige 2022

Den 22 april 2022 gästade Björn Tisjö Bitcoinpodden som görs av kryptobörsen Trijo. I avsnittet pratar Björn bland annat om den motion som han skickade in till Alvesta kommunfullmäktige i januari samma år om att kommunen borde köpa Bitcoin till sina långsiktiga strategiska reserver. Björn menar att Bitcoin är att betrakta som en försäkring mot FIAT-systemet som i grund och botten bygger på … ingenting…

Sedan pandemin startade har ofantliga mängder ny valuta skapats, eller pengar som vi också brukar säga. Men att kalla våra kronor för pengar egentligen fel då de inte har något bakomliggande värde eller håller sitt värde över tid. 100 kronor må vara 100 kronor men köpkraften går förlorad.

 

MOTION TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE OM BITCOIN : Motion-ang-Bitcoin-som-en-forsakring.pdf

 

Björn Tisjö har varit förtroendevald moderat politiker i tjugo år och de senaste sju åren var en av kommunens ledande politiker på deltid. Björn valde av lämna partiet i samband med vaccinpassen och att moderaterna var tydliga förespråkare för inskränkningar av den personliga friheten och de mänskliga rättigheterna.

Björn släpper sin bok Bitcoinhandboken under senare delen av 2022. Mer info på bitcoinhandboken.se

 

Artikel från Btcswe News om motionen.